OnlinePelletkorrels.nl

Pelletkorrels zijn samengeperste korrels die vaak worden gebruikt voor pelletkachels. De korrels zijn een vorm van biomassa. Er worden geen toevoegingen aan het houtafval toegevoegd en zijn daarom 100% natuurlijk. Het zijn kleine cilindrische korrels die worden vervaardigd uit samengeperst houtmateriaal, meestal uit duurzaam onbehandeld zaagsel, schoon resthout en houtsnippers, als een vorm van hernieuwbare energie. Ze worden gemaakt van diverse grondstoffen, zoals houtafval en zaagsel dat afkomstig is van houtzagerijen. Het proces van het maken van pelletkorrels omvat het vermalen en drogen van de grondstoffen, gevolgd door het samendrukken van het materiaal in kleine cilindrische vormen zonder het gebruik van bindmiddelen. Pelletkorrels hebben een twee tot drie keer hogere warmtevermogen dan brandhout.

Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van pelletkorrels:

1. Efficiëntie:

Pelletkorrels hebben een hoog energierendement en een consistentere verbranding dan sommige andere brandstoffen. Ze produceren doorgaans minder as en roet, wat beter is voor het milieu en de onderhoudsbehoeften van het verwarmingssysteem vermindert. Ze bevatten een geconcentreerde hoeveelheid energie en hebben een lage vochtigheidsgraad, wat resulteert in een efficiënte en schone verbranding.

2. Duurzaamheid:

Pelletkorrels worden vaak gemaakt van hernieuwbare bronnen, zoals houtafval of landbouwresiduen, waardoor ze als duurzaam worden beschouwd.

3. Milieuvriendelijkheid:

Houtpellets worden beschouwd als een koolstofneutrale brandstof. Ze zijn van alle biobrandstoffen ook nog is eens de meest zuiverste vorm van brandstof dat ze voor weinig tot geen as, roetvorming, fijnstof en rookontwikkeling zorgen. Het hout dat wordt gebruikt om de pellets te maken, heeft tijdens zijn groei CO2 uit de atmosfeer opgenomen. Wanneer de pellets worden verbrand, komt deze opgeslagen CO2 weer vrij, waardoor het een gesloten koolstofcyclus is. Ze zijn CO2-neutraal en daarom heel milieuvriendelijk. Ze hebben geen negatief effect op het broeikaseffect, een komen ook geen extra CO2 in de atmosfeer als de pelletkachel aanstaat. Hierdoor zijn ze milieuvriendelijker dan fossiele brandstoffen zoals olie en gas. Hierdoor kun je met pelletkorrels tot wel 60% besparen op uw energierekening!

4. Lage emissies:

Bij de verbranding van pelletkorrels worden over het algemeen minder schadelijke emissies zoals kooldioxide (CO2) en fijnstof geproduceerd in vergelijking met sommige andere brandstoffen, waardoor ze als een relatief schone energiebron worden beschouwd.

5. Gemak:

Pelletkorrels zijn handig in gebruik omdat ze vaak worden verkocht in zakken of bulk en gemakkelijk kunnen worden opgeslagen. Pelletkachels en -ketels zijn ook ontworpen om automatisch pelletkorrels toe te voeren, waardoor ze gebruikersvriendelijk zijn.

6. Uniformiteit:

Pelletkorrels hebben meestal een gestandaardiseerde grootte en vorm, wat zorgt voor een consistente verbranding. De meest voorkomende grootte is 6 mm of 8 mm in diameter en 10 mm tot 30 mm in lengte.

7. Grondstoffen:

Pelletkorrels worden hoofdzakelijk gemaakt van houtafval, zoals zaagsel en houtsnippers, die ontstaan tijdens houtbewerking en bosbouwactiviteiten. Dit maakt houtpellets een duurzame brandstof, omdat ze gebruikmaken van restmaterialen in plaats van nieuw gekapt hout.

8. Productieproces:

Het productieproces van houtpellets omvat het verzamelen van het houtafval, het drogen van het materiaal om het vochtgehalte te verminderen, en vervolgens het vermalen en persen van het gedroogde materiaal in korrelvorm. Het gebeurt zonder het gebruik van bindmiddelen; de natuurlijke lignine in het hout fungeert als een natuurlijk bindmiddel tijdens het persen.

9. Opslag en transport:

Houtpellets zijn gemakkelijk op te slaan en te transporteren. Ze worden vaak verkocht in zakken of in bulk geleverd. Door hun compacte vorm nemen ze minder opslagruimte in beslag dan los hout.

10. Toepassingen:

Pelletkorrels worden vaak gebruikt voor residentiële en commerciële verwarmingssystemen, zoals pelletkachels en pelletketels. Ze zijn ook populair in industriële toepassingen en worden soms gebruikt als brandstof in elektriciteitscentrales.

Over het algemeen zijn pelletkorrels een veelzijdig, duurzaam en milieuvriendelijke brandstofoptie die bijdraagt aan duurzamere verwarmingsoplossingen. Met voordelen op het gebied van efficiëntie, gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid.

Wij begrijpen dat pelletkorrels kopen een grote uitgave kan zijn. Of u voor het eerst pelletkorrels koopt of niet. Wij bieden u uitgebreide informatie over welke soort korrel het beste werkt bij uw kachel. Zo weet u zeker dat u de juiste pelletkorrels kiest! En waar u op moet letten bij de aankoop van pelletkorrels.

Pelletkorrels eenvoudig online bestellen

Op onze webshop vindt u veel verschillende soorten pelletkorrels met uitgebreide informatie. Wilt u meer weten over een specifieke pelletkorrel? Vindt dan je antwoord op de productpagina. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Your email address will not be published.