OnlinePelletkorrels.nl

Een pelletkachel kan voor veel warmte en comfort zorgen. Toch zijn er een aantal zaken die ervoor kunnen zorgen dat u problemen kan gaan ervaren met uw pelletkachel. Met deze Tips & Tricks bieden wij u handvatten over wat te doen als er problemen ontstaan met de pelletkachel. Hier moet u op letten:

1. Rook bij de kachel met opstart

Schakel de pelletkachel uit met de uit-knop in het menu (niet de hoofdschakelaar). Laat de stekker wel in het stopcontact zitten, hierdoor blijft de ventilator draaien en kunnen rookgassen naar buiten. Zorg altijd dat u daarna de ruimte goed ventileert waar de kachel staat.

2. De verbranding is te vel

Als de pelletkachel te fel is, dan kan dat komen omdat er misschien een grote invoer van pellets is. Laat een expert de instellingen aanpassen op de pellets die u gebruikt in de pelletkachel. Wij raden dit ook aan wanneer het ruitje snel zwart wordt. Wanneer de verbranding niet optimaal is gebeurt dit sneller.

3. Ik heb brand in het pelletreservoir

Schakel dan de kachel uit. De smeulende pellets in het reservoir kunt u dan met zand doven. Als het mogelijk is raden wij u aan om de kachel te verwijderen als dit mogelijk is, of laat dit doen door een installateur.

4. Zorg voor veiligheid

Uw eigen veiligheid is altijd het belangrijkste. Zorg daarom altijd voor goed en werkende rook- en CO-melders. Deze waarschuwen op tijd, zodat u zichzelf in veiligheid kunt brengen.

Zorg dus altijd voor een goede installatie, onderhoud en gebruik van uw pelletkachel. Dan zorgt u ook voor een veilige situatie.

Heeft u problemen met uw pelletkachel en zoekt u een betrouwbare installateur? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen niet alleen pelletkorrels, maar bieden ook professionele hulp bij installatie, onderhoud en problemen met de pelletkachel.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Bel ons op:

038 202 25 21

Of stuur een mail naar info@onlinepelletkorrels.nl.

Geef een reactie

Your email address will not be published.